Televisie

Ramon is wekelijks te bewonderen in het populaire programma BinnensteBuiten dat dagelijks te zien is om 18.50 uur op NPO2. Hier schrijft de KRO-NCRV het volgende over hem:

Sinds 2015 is Ramon wekelijks te zien als TV-kok in BinnensteBuiten. In het programma laat hij op een toegankelijke manier zien hoe je lekkere gerechten bereidt. Met zijn enthousiasme krijgt hij zelfs de meest verstokte kant-en-klaarmaaltijd-eter nog aan het koken. Hij kookt met de seizoenen mee en maakt álles zelf.

Geboren en getogen in Harderwijk is Ramon al sinds jonge leeftijd actief met eten. Alles wat met eten te maken heeft, heeft zijn aandacht. Van het verbouwen van groenten en weten hoe de zuivelindustrie werkt tot aan zijn eigen bijenvolk. Van brood tot patisserie, kortom alles wat er gekookt kan worden. Ramon is jaren chef-kok en patissier geweest bij Brasserie de Bank in Harderwijk. Hij is bekend geworden met de internet hit Bakken met Baard. Veelzijdig als hij is, heeft Ramon twee kookboeken (mede) op zijn naam staan: Wie zoet is krijgt lekkers, een Sinterklaas kookboek en Het BinnensteBuiten-Kookboek, welke hij samen met de collega TV-koks heeft geschreven.

Zijn recepten en filmpjes zijn allemaal terug te vinden. Van Gado Gado tot Steak Tartaar en van de meest lekkere patisserie recepten  tot super makkelijke maaltijden. Je vindt ze hier!!

Foto by: Els Hoksbergen

 

Ramon is ook imker en doet dit met veel passie en plezier. Nu gaat het niet goed met de bijen en om mensen hier bewust van te maken heeft hij in samenwerking met BinnensteBuiten een 34 minuten durende special gemaakt over de bij. In deze special volg je Ramon op zijn avontuur om imker te worden en gaat hij proberen zijn favoriete honing te produceren. Heidehoning. Maar of dat gaat lukken in een van de droogste jaren aller tijden! Kijk de bijen special hier en zie wat ook jij kunt doen om het voor bijen een beetje beter te maken.