Ramon

Ramon Brugman, Een introductie.

Ramon Brugman begon zijn rijke carrière bij de bakker die gevestigd zit in de oude bakkerij van zijn opa. Hier begon hij op 14-jarige leeftijd en werd zijn interesse gewekt voor het mooie vak ‘broodbakken’. Daarmee was de basis gelegd voor alles wat met eten te maken heeft. Al snel wist hij het! Hij zou patissier worden. Bij  Zuidam Patisserie in Ermelo heeft hij zich in 11 jaar tijd opgewerkt naar een vakman eersteklas. Maar hij wilde meer. Aangestoken door mensen uit de horeca is hij een kijkje gaan nemen in deze wereld. Het duurde niet lang voor hij zich liet omscholen en door keihard te werken bij diverse bedrijven is hij terecht gekomen bij  ‘Brasserie de Bank’ in Harderwijk. Hier was hij bijna zes jaar lang chefkok.

Ramon is wekelijks op tv te zien in het tv-programma “BinnensteBuiten”, waar hij op een aanstekelijke manier uitlegt hoe je de meest lekkere gerechten kunt maken. Zijn derde kookboek “Dips” komt in april uit.

Samen met Judith Manssen van MPMC geeft hij de training/workshop “samen koken”.  Hij is ambassadeur van www.debuurtcamping.nl en hij doet luxe catering voor zowel particulier als bedrijven. Ramon wordt vertegenwoordigd door Buckman Managment waar hij oa te boeken is voor presentaties, commercials en bijvoorbeeld tv- en radio-optredens.

Zijn andere passie is ‘bijen’. Dankzij het feit dat hij helemaal gek is van honing, is hij imker geworden en kwam hij er achter  hoe bijzonder deze beestjes zijn. Door zijn fascinatie en enthousiasme is dit uitgelopen tot een speciale documentaire die uitgezonden is op NPO2. Deze BInnensteBuiten bijen special is hier te bekijken.